Ne propunem sa sprijinim dezvoltarea personala si profesionala a copiiilor abandonati in centrul de plasament Cehu Silvaniei si sa facilitam astfel integrarea lor in societate dupa terminarea ultimei forme de invatamant.
In Centrul de Plasament Cehu Silvaniei exista deja 3 ateliere vocationale: de croitorie, de tamplarie si de creatie. Ele se muleaza bine pe cerintele pietei de munca locale, croitoria si tamplaria fiind unele din cele mai cerute calificari la nivel judetului. Cu toate acestea, copiilor le lipseste un contact cu cerintele pietei pentru produsele lor.
Primii beneficiari ai proiectului in 2016 sunt 31 de copii cu varste cuprinse intre 14-18 ani. Dorim sa le aratam copiiilor ca prin munca pot reusi in viata, si totodata sa-i atragem catre activitati extracuriculare care le pot fi de ajutor in viitor, dezvoltandu-le in acelasi timp si abilitatile antreprenoriala. Activitatile din proiect vor contribui esential la dezvoltarea spiritului de echipă, a creativității și a simțului realității, dar si dezvoltarea abilităților de planificare și organizare si ii vor ajuta pe copii sa creasca prin propriile forte.
Pe langa spectacolele si atelierele de teatru de papusi, in lista de Craciun a mai aparut o dorinta: Am fost acceptati in competitia de idei din Tara lui Andrei cu un proiect dedicat dezvoltarii copiiilor mai mari din Centrul de Plasament de la Cehu.
Am pornit de la atelierele vocationale, ca baza a viitoarei noastre „afaceri”, in cadrul careia vom concepe, realiza si “vinde” produse realizate de mici artizani. In urma evaluarilor initiale vor rezulta roluri ce vor fi atribuite fiecarui copil si pentru care vom realiza training-uri specializate. In paralel, vom dezvolta un magazin online unde se pot face donatii pentru obiectele realizate, asigurand astfel sustenabilitatea pe termen mediu si lung al proiectului.
Componenta antreprenoriala a proiectului nostru aduce o doza de realitate cotidiana de care are nevoie un tanar major atunci cand paraseste un mediu institutionalizat asistat.Beneficiarii proiectului in 2016 sunt 31 de copii cu varste intre 14-17 ani. In cativa ani ei vor parasi sistemul de protectie sociala, iar noi dorim sa le aratam ca prin munca pot reusi in viata, si totodata sa-i atragem catre activitati extracuriculare care le pot fi de ajutor in viitor.
Ne poti vota pana pe 18 decembrie!
Sunt finantate proiectele care obțin punctajul cel mai mare din partea juriului și cele mai multe voturi din partea comunității. Algoritmul de calcul pentru declararea castigatorilor este: • votul public, în proporție de 40%; • jurizare, în proporție de 60%.